A küldetés

Sziasztok! Megjöttem a kirándulásból és még tegnap gyors befejeztem a részt szóval mára már ki tudom tenni. Mivel jövőhét Vasárnap elmegyek egy hónapra a papámhoz nyaralni ezért nem tudom hogy hogyan fogom hozni a részeket de az biztos hogy nem minden szombaton lessz, de ebben az egy hétben megpróbálok előre írni hátha sikerül.Nem is húzom tovább az időt Jó olvasást a részhez. 

Óvatosan nyitottam ki a szemem hogy ne egyből égesse ki a nap.kezemmel megdörzsöltem az arcom és a mellettem alvó Jason-re néztem. Megmosolyogtatott a látvány és késztetést éreztem hogy megsimogassam a pofiját. Mivel nem akartam előtte úgy kinézni mint valami szörnyeteg ezért kikeltem az ágyból és miután kinyitottam az ablakot bevonultam a fürdőszobába. Friss törölközők voltak összehajtogatva a csap melletti pulton és a zuhany mellett két fekete harci ruha volt felakasztva . Miután vettem egy gyors zuhanyt és elvégeztem a reggeli teendőimet felkaptam a ruhát. Már éppen nyitottam volna az ajtót mikor hangosabb beszélgetés zaját hallottam. Résnyire kinyitottam az ajtót hogy lássam is. Holly szobában volt és Jason előtt állt.
- Kérlek magyarázd meg hogy mi van veletek mert ez így nagyon nem jó - Rázta a fejét és már könnyes volt a szeme.
- Miért baj neked ha Alexis-el látsz? Nem lehetsz ennyire féltékeny! -Üvöltötte a lányra.
- De lehetek ha már egy ágyba is fekszetek - Gyors letörölte a könnycseppet még mielőtt útjára szabadult volna a többi is - Egy és fél év után azt hittem bízhatok benned de marha nagyot tévedtem.
- Szerintem nem kéne fojtatnunk - Bökte ki mire Holly nem bírta tovább és az arcáról patakokban folyt a könny.
- Ezt ugye nem mondod komolyan? - Túrt bele a vörös hajába. Jason csak bólintott egyet, majd Holly dühösen távozott.
Kinyitottam az ajtót és úgy tettem mintha semmit se hallottam volna. Jason felém fordult, majd egy mosoly ült ki az arcára.
- Jó reggelt! 
- Neked is - mondtam, majd a tegnapi ruhámat letettem a szekrényre - Ugye nem én keltettelek fel? - Fordultam felé.
- Nem - Rázta a fejét és megindult a fürdőszoba felé.
- Én megkeresem a konyhát - Mutattam az ajtóra aztán elindultam felé.
 Kíváncsian nézegettem a falon lógó festményekre és különböző fegyverekre. Némelyikre híres árnyvadászok neve volt gravírozva amiket páncélszekrényekbe tartottak. A csoportképen megakadt a szemem és csodálkozva futtattam végig rajta a tekintetem. Amint megláttam anyát az ütött,kopott képen elvigyorodtam. Nem lehetett volna letagadni annyira hasonlítottam rá. Nem láttam színeket a képen mégis le mertem volna fogadni hogy ugyanolyan barna haja van mint nekem gesztenyebarna szemekkel.Mellette Ryan állt átkarolva őt és borzasztó boldogok voltak. Szemügyre vettem a többi árnyvadászt is amikor valami szemet szúrt egy kis srác állt Ryan mellett aki nagyon fáradtnak vagy szomorúnak látszott haja féloldalasan a szemébe lógott és súlyos fegyverek nehezedtek rá így kicsit meggörbült a fénykép készítésekkor. Ha most nem nézem meg sokkal alaposabban a képet észre se vettem volna Kyle-t és még így is kellett egy kis idő még felfogtam hogy ki is az. A fotó aljára egy kézzel írt dátum volt írva. 1995. Pont születésem előtt egy évvel. Tovább haladtam és egy újabb páncélszekrényhez értem ami tele volt fegyverekkel rajtuk az anyu nevével. Nem értem hogy ezeket mér pont egy ilyen helyen tárolják mikor simán belehetne tenni az intézet üres folyosóira. Benyitottam az első ajtón mire elém tárult két hosszú asztal ami meg volt terítve.Végigjártam a helyiséget, majd belöktem a csapóajtót. A konyhába találtam magam ahol üres fazekak álltak az asztalon pedig egy recept a hozzávalókkal.Nyikorogva kitárult az ajtó, majd megfordultam Rosali pedig elejtette a tálca krumplit amit eddig a kezében tartott.
- Kisasszony, hogy én mennyire megijedtem magától - Hajolt le a tálcáért. Gyors odaszaladtam hogy segítsek, de addigra már újra a helyén volt minden.
- Sajnálom, én csak segíteni szerettem volna - Követtem Rosali-t aki a csaphoz rohant hogy megmossa a leesett ételt.
- Hát elkélne egy kis segítség, ha gondolja itt maradhat - Nézett körbe a konyhába, majd végül a kezembe nyomta a krumplikat meg egy kést. A kuka fölött elkezdtem pucolni a burgonyát és hallgattam ahogy az óra minden egyes másodpercben kattan egyet. Idegesített a csend. Már egy ideje felmerült bennem egy kérdés ami ki kívánkozott belőlem, de féltem megkérdezni. Egy újabb krumpliért nyúltam a másikat pedig a vizzel teli fazékba tettem.
- Maga ismerte anyut? - Bukott ki belőlem mire Rosali kezében megállt a kés és abbamaradt a csattogó hang.
- Nagyon is jól - Bólintott, majd úgy tett mintha meg se történt volna az egész szelte tovább a zöldségeket.
- Akkor kerültem ide mikor ő szövetségbe került a Démonnal, tudtam hogy rosszban sántikál ennek ellenére nagyon bájos és kedves nő volt. Nem voltak ellenségei mindenki rajongott érte, mert ő volt a legjobb. És akár hiszi akár nem amint megpillantottam magát rögtön ő jutott eszembe. Nagyon hasonlít magára és nem csak külsőleg hanem belsőleg is. Nekem is nagyon hiányzik és jó lenne ha ő is itt lenne, de ez már természetellenes lenne.
Levakarhatatlan mosoly ült ki az arcomra. Jól esett hogy hallhatok róla valamit. Nem ismertem mégis borzasztóan hiányzott és bármit megtennék hogy egyszer találkozhassak vele, de ez már nem fog megtörténni mert ő már halott.

                                                                       ***

A legtöbb árnyvadász összeült az ebédlőben és várták az ételt. Kinéztem az ajtón és tekintetemmel a csapatomat kezdtem keresni. Mikor megtaláltam őket gyors léptekkel feléjük igyekeztem mikor valaki elkapta a kezem. Szőke haja volt ami a szemébe hullott Tekintete lebilincselő volt mivel az egyik szeme  tengerkék volt míg a másik kicsit feketésebb kék.
- Vigyázz magadra! - Nézett végig rajtam, majd elengedte a kezemet.
- Ummm oké - Túrtam bele a hajamba és tétovázva mentem tovább. Meglepődtem hisz nem is ismer engem mégis figyelmeztet. De vajon mire? Lehuppantam a Jason melletti üres helyre kezeimet pedig az ölemre helyeztem.
- Mit akart tőled az a srác? - Húzta fel az egyik szemét Nicole és a fiút vizsgálta.
- Semmit - Ráztam a fejem, majd egyik kezemmel a kanál után nyúltam míg a másikra egy kéz fonódott. Vörös fejemet lehajtottam és próbáltam elkerülni Jason tekintetét. A lábam és  a kezem remegni kezdett amit a körülöttem lévők észre is vettek, de szó nélkül hagyták.

                                                                          ***

Mivel Kyle kijelentette hogy küldetése van számunkra mindenki a dolgára ment. Az utolsó rúnát rajzoltam a kezemre, majd az ironom zsebre vágtam. A fegyveres dobozhoz léptem hogy még Jason előtt ki tudjam választani a legjobb fegyvereket. Két tőrt egy kardot és ostort vettem magamhoz, ezután a megbeszélt helyre igyekeztem. Mire odaértem már mindenki ott volt. Jason egy bukósisakot nyomott a kezembe és az egyik fekete motor felé igyekezett. Nicole beindította a járművet és kigurult a  garázsból. Holly egy bosszús pillantást vetett rám majd hatalmas gázt adva indult meg meg se várva minket.
- Na mi lessz? nem ülsz fel? - Kiabálta túl Jason a motor bőgést. Magabiztosan indultam meg, közbe a bukósisakot a fejemre rögzítve ültem fel a motorra. Szorosan átkaroltam a derekát mire ő gázt adott a járműnek és kigurultunk a garázsból. A nap már, majdnem elérte a horizontot és sárgára festette az utat. A sisak alól kilógó hajamat röptetni kezdte a szél ami az egész testemet átjárta. Hosszú idő óta csak most érzem magamat igazán szabadnak és már el is felejtettem hogy éppen egy küldetésre igyekszünk.
- Kapaszkodj! - Kiabált hátra, majd meghúzta a gázt és iszonyatos sebességgel szeltük át az utcákat utolérve Hollyékat. Bekanyarodtunk az intézethez vezető utcába, majd leparkoltunk az épület előtt.
Kikapcsoltam a bukót és a motor hátuljára tettem. Oda battyogtam a többiekhez akik már elkezdték a stratégia megbeszélését.
- Szóval mindenki külön megy és démoni jeleket keresünk, ha bármi van kiabáljatok - Adta ki a parancsot Holly, majd mindenki sietős lépekkel elment a kiosztott részéhez. A szenzoromat előkapva igyekeztem a szobám felé. A sugárzás lépéstől lépésre egyre nagyobb lett, majd végül a szobám volt ajtaja előtt megadta magát a készülék.
- Remek - Motyogtam magam elé és bebújtam a fal mögé. Kicsit vártam ezt követően bekukucskáltam az üres szobába. Felismerhetetlen volt a helyiség. A megmaradt fal darabok szanaszét hevertek a betonon és ami meg is maradt az is használhatatlanná égett. A szenzoromnak még a legerősebb démoni sugárzást is ki kéne bírnia ezért biztos vagyok benne hogy a fekete mágiát itt hajtották végre az akták elrablása után. Arrébb rugdostam néhány fal darabot, majd egy nagyobb darab felkeltette az érdeklődésem mivel maga után húzott egy hosszú, fekete csíkot. A nyomot követve végigvezettem a tekintetem és szépen lassan lépkedni kezdtem. Leguggoltam a törmelékekhez és az ujjamat a fekete trutyiba mártottam. Hátulról valaki felrántott és a torkomhoz nyomott egy kést. Gyorsan reagálva kirántottam az övemből egy kést, de mire támadhattam volna egy nagyobb kődarab vágódott a fejemhez és a földre hullottam. Még mielőtt elvesztettem volna az eszméletem Jason arca rajzolódott ki amint a késsel a karom felé közelít.

8 megjegyzés:

  1. Jó lett, várom a kövit! Szerintem az olvasóid tudnak várni, hisz neked is a pihi.. :D
    Puszii :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Hát remélem hogy addig nem unjátok meg a várakozást hisz az az egy hónap az sok :/

      Törlés
  2. Ah... Annyira erdekes! Habár a veget nem ertettem. Akkor Janson vágta fejen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira örülök hogy tetszett :D A végét pedig folytatni fogom a következő részbe szóval akkor remélem világos lesz minden, Jó talán nem minden de amit kell azt meg fogjátok tudni :)

      Törlés
  3. Fúúú nagyon izgi lett :D imádom már várom a köviit!! <3 :)

    VálaszTörlés
  4. Szia! Örülök hogy ilyen sok mindenkinek tetszett a rész és vissza is jeleztetek :) A kövi részt nem tudom hogy mikor fogom tudni hozni ugyanis tegnap jöttem haza egy hosszú nyaralásból és még semmi sincs megírva belőle ma pedig mikor leültem írni egy normális mondatot se tudtam bepötyögni szóval remélem még ki tudtok bírni egy kis időt :/

    VálaszTörlés
  5. Szia *-*
    Van egy meglepetèsem számodra : http://giveyourheartabreak.blogspot.ro/2015/08/legelso-dij.html?m=1
    Puszil : Maddy :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Hűha nagyon szépen köszönöm, ez az első ilyen díjam ^^

      Törlés